Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Patikaállamosítás, Margitsziget, banki sarc - nem pihen a Pa
  2013-06-26 20:37:55, szerda
 
 
Patikaállamosítás, Margitsziget, banki sarc - nem pihen a Parlament
2013. 6. 26. 11:30 VG

Egyre tovább távolodik a nyári szünet a parlamenttől: úgy tűnik, a választókörzetek átalakítása miatt még a jövő héten is dolgozniuk kell a képviselőknek. Ezen a héten unortodox módon szerdán és csütörtökön tartanak ülést, mindkettőn számos fontos törvény elfogadásával. Államosították a patikákat, megváltoztak az online szerencsejáték szabályai, elfogadhatják az újabb megszorító csomagot, és az elnöki aggályok ellenére is elvették a Margitszigetet a XIII. kerülettől.

Az állam szerez a gyógyszertárakban tulajdonjogot, ha a patikus nem tudja, vagy nem akarja megvásárolni annak - amúgy kötelezően eladandó - 25., illetve 50 százalékos tulajdonhányadát. Ezzel a zárószavazás előtti módosító indítvánnyal egészült ki az egészségügyi salátatörvény, amelyet ma délután fogadtak el.

A gyógyszertárakban a gyógyszerészi tulajdonhányadnak 2014. január 1-jéig meg kell haladnia a 25, 2017. január 1-jéig pedig az 50 százalékot.

Az állam a tulajdonosi jogait gyakorló szervet kormányrendeletben jelölné ki, majd három éve lenne arra, hogy pályázat útján valóban gyógyszerészt juttasson tulajdonhoz. A pályázat kiírására és lebonyolítására vonatkozó részletes szabályok megalkotására szintén a kormány kapna felhatalmazást.

A korábban elfogadott szabályozás szerint egy tulajdonosnak csak négy patikája lehet. Az állami cégre azonban - egyelőre úgy tűnik - nem vonatkozik a kitétel.

Szavaztak ma az online szerencsejátékról is. Ehhez a törvényhez az uniós vélemények miatt nyújtott be zárószavazás előtti módosító javaslatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A módosítás lényege, hogy sokkal nehezebb lesz a fogadási cégektől behajtani az adót, ugyanis törlik a tervezetből a másodlagos adattároló eszköz magyarországi elhelyezésére vonatkozó kötelező és fakultatív előírást, valamint emiatt a felügyeleti díj kedvezményt is. Szintén uniós hatásra kellett egyértelművé tenni, hogy az adóhatóság teheti 90 napra hozzáférhetetlenné az illegális oldalakat. A törvény egyes részei pedig csak 2014-től lépnének hatályba.

Bevezetnék a személyazonosságot igazoló ellenőrzés új módszerét. Eszerint például a Szerencsejáték Zrt. az ellenőrzés érdekében elektronikus úton megkereshetné a személyiadat- és lakcímnyilvántartást. Ha a játékos adatait (családi és utónév, lakcím, állampolgárság, azonosító okmány típusa, száma, születési hely és idő) ez nem erősíti meg, akkor elvileg a játékos nem regisztrálhat az oldalon.

Sok vita után döntöttek ma az oktatási törvény átalakításáról is. Az iskolaigazgatók néhány, korábban elvett jogukat visszakapják - a bérgazdálkodás, a kinevezés és a jogviszony megszüntetése kivételével ők gyakorolhatják a munkáltatói jogokat.

Módosították az egyházügyi törvényt is, nagyrészt figyelmen kívül hagyva az Alkotmánybíróság aggályait. Azt változatlanul a parlament dönthetné el, mely közösség lehet elismert egyház.

Szavaztak a negyedik alkotmánymódosítással kapcsolatos jogszabályváltozásokról - az indítvány legnagyobb részben csupán jogtechnikai pontosításokat tartalmaz, különösen miután EU-s nyomásra kikerült a szövegből az, hogy az Országos Bírói Hivatal elnöke pereket helyezhessen át a bíróságok. Egy utolsó pillanatos módosító rendeletalkotási jogot ad a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság alelnökének, nyilvánvalóan azért, mert Szalai Annamária halála óta még mindig nem sikerült új elnököt találni.

Végül szavaztak a Margitszigetről is: hiába jelezte Áder János , hogy aggályos úgy elvenni a szigetet a XIII. kerülettől, hogy az ottani lakcímmel bírókat nem kérdezték meg, a lényegében változatlan szövegű törvényt újra elfogadhatják ma.

Holnap döntenek az újabb megszorító csomagról. Egy zárószavazás előtti módosító indítványból kiderül: kormány lemondott arról, hogy 7 százalékos adót vessen ki a bankokra amiatt, hogy az állam átvette az önkormányzatok adósságát. Ugyanakkor több tranzakciós illetéket kell befizetniük.

Vagyonelkobzással fenyeget a Jobbik
Napirend előtt Pálffy István (KDNP) a családok helyzetének javítását szolgáló javaslataikról számolt be. A családi csődvédelem vagy a családi adókedvezmény kiterjesztése mintegy negyedmillió családon segít - mondta. A szegények és a nagycsaládosok azonban nem tudták kihasználni az adókedvezményt, ezért a KDNP azt javasolta, hogy azt a járulékokra is terjesszék ki.

Németh Szilárd (Fidesz) "rezsicsökkentés-ellenes koalíció" megalakulásáról beszélt, hozzátéve: ugyanazok alkudoznak most a baloldalon, akik egyszer már tönkretették az országot. Bírálta, hogy a korábbi kormányok alatt a multiknak nem kellett áldozatokat hozniuk, "extra profitjuk árát a magyar emberek fizették meg".

Lukács Zoltán (MSZP) szerint továbbra sem tudható, igazak-e Ángyán József kijelentései, miszerint a kormány tagjainak jelentős részét "maffiacsaládok" delegálják. A trafikmutyi hátterét egy ország szeretné megtudni, "önök ebben is titokzatoskodnak" - fogalmazott. Szerinte nem volt tisztességes és korrekt eljárás a koncessziós jogok kiosztása, és bírálta, hogy továbbra sem hoznak nyilvánosságra semmilyen információt a pályázatokkal kapcsolatban. A győztes pályázatokat elkezdték visszaküldeni, hogy eltüntethessék a dokumentumokat - mondta.

Vona Gábor (Jobbik) szerint a kormánypártok szembe mentek saját választási ígéretükkel és a választók érdekével a földtörvény elfogadásával, ami botrány. Úgy értékelte, hogy a jogszabály sem a nagybirtok létrejöttét, sem a külföldiek földszerzését nem akadályozza meg.
A ribillió még csak most kezdődik - jelentette ki, és azt mondta: a hazaárulás a Jobbik hatalomra kerülése esetén teljes vagyonelkobzással fog járni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: titokzatoskodnak, tulajdonhányadát, rendeletalkotási, választókörzetek, alkotmánybíróság, iskolaigazgatók, lebonyolítására, margitszigetről, megalakulásáról, nemzetgazdasági, rezsicsökkentés, nyilvánosságra, javaslataikról, állampolgárság, maffiacsaládok, adókedvezményt, nagycsaládosok, pontosításokat, államosították, margitszigetet, felhatalmazást, gyakorolhatják, eltüntethessék, dokumentumokat, szerencsejáték, átalakításáról, önkormányzatok, bérgazdálkodás, megkereshetné, megalkotására, gyógyszerészi, nyilvánvalóan, gyógyszerészt, változatlanul, megszüntetése, salátatörvény, nyári szünet, választókörzetek átalakítása, jövő héten, héten unortodox, online szerencsejáték, újabb megszorító, elnöki aggályok, állam szerez, gyógyszertárakban tulajdonjogot, zárószavazás előtti, egészségügyi salátatörvény, gyógyszerészi tulajdonhányadnak, tulajdonosi jogait, pályázat kiírására, kormány kapna, korábban elfogadott, Varga Mihály, Szerencsejáték Zrt, Országos Bírói Hivatal, Nemzeti Média, Hírközlési Hatóság, Szalai Annamária, Áder János, Pálffy István, Németh Szilárd, Lukács Zoltán, Ángyán József, Vona Gábor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Németh László tollából  Boldog születésnapot a ma ünne...  Albert Einstein gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Fekete-erdő desszert  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png kutya  Akarat  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Próbálj meg ...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  A másik dolog,  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png fotel  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Lóhere  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Erdőn  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nem tudhatod  Fehér virág  Nagyon különös  Akarat  Fekete István - Akác  Neked tudnod kell  Elköszönt  A másik dolog,  Elköszönt  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Png ház  Png csokor  Gyökössy Endre - Virágok virág...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Fekete-erdő desszert  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Erdőn  Akarat  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék 
Bejegyzés Címkék
nyári szünet, választókörzetek átalakítása, jövő héten, héten unortodox, online szerencsejáték, újabb megszorító, elnöki aggályok, állam szerez, gyógyszertárakban tulajdonjogot, zárószavazás előtti, egészségügyi salátatörvény, gyógyszerészi tulajdonhányadnak, tulajdonosi jogait, pályázat kiírására, kormány kapna, korábban elfogadott, tulajdonosnak csak, állami cégre, online szerencsejátékról, uniós vélemények, módosítás lényege, fogadási cégektől, másodlagos adattároló, adóhatóság teheti, illegális oldalakat, törvény egyes, ellenőrzés érdekében, játékos adatait, oktatási törvény, iskolaigazgatók néhány, jogviszony megszüntetése, munkáltatói jogokat, egyházügyi törvényt, parlament dönthetné, indítvány legnagyobb, utolsó pillanatos, ottani lakcímmel, lényegében változatlan, bankokra amiatt, állam átvette, önkormányzatok adósságát, családok helyzetének, családi csődvédelem, családi adókedvezmény, nagycsaládosok azonban, korábbi kormányok, magyar emberek, kormány tagjainak, trafikmutyi hátterét, ország szeretné, koncessziós jogok, pályázatokkal kapcsolatban, győztes pályázatokat, kormánypártok szembe, választók érdekével, földtörvény elfogadásával, nagybirtok létrejöttét, külföldiek földszerzését, titokzatoskodnak, tulajdonhányadát, rendeletalkotási, választókörzetek, alkotmánybíróság, iskolaigazgatók, lebonyolítására, margitszigetről, megalakulásáról, nemzetgazdasági, rezsicsökkentés, nyilvánosságra, javaslataikról, állampolgárság, maffiacsaládok, adókedvezményt, nagycsaládosok, pontosításokat, államosították, margitszigetet, felhatalmazást, gyakorolhatják, eltüntethessék, dokumentumokat, szerencsejáték, átalakításáról, önkormányzatok, bérgazdálkodás, megkereshetné, megalkotására, gyógyszerészi, nyilvánvalóan, gyógyszerészt, változatlanul, megszüntetése, salátatörvény, tulajdonjogot, adókedvezmény, regisztrálhat, elfogadhatják, kiterjesztése, tulajdonosnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.